Kaatje

Trainer

Ont-ketenspecialist

Coach

2014 - Talent coach KNVB

2016 - Ontkooid - bevrijd

2021 - Natuur & eigen-wijsheid Coach

15 jaar trainer/coach
waarvan 10 jaar als ont-keten specialist voor ondernemers 


Onderweg naar ontkooien

Onderneem jij op wilskracht, karakter en discipline en merk je steeds vaker dat je "vast zit"? In je hoofd draai je rondjes van "ik wil wat anders en ongecompliceerds, maar hoe tot aan "als ik nog even doorga heb ik straks geen zorgen meer". Intuïtief verlang je naar rust in je hoofd en wil je doen wat je leuk vindt en je ratio zegt "niet zeuren, je hebt het toch goed!". 

Het leven gaat als een sneltrein door, terwijl je niet eens meer weet waaraan. De vraag "waar is de tijd gebleven?!" dient zich steeds vaker aan.

Je hebt je uitjes met je vrienden, vakanties met je gezin, een leuke auto, wellicht wel een tweede huis en dus een bepaalde vorm van vrijheid. Je denkt dat je de regie in handen hebt en dus helemaal niet meer vastgeketend bent aan een kooi. En toch knaagt er iets.  

Ik help je graag naar jouw ultieme ont-keten-ing. Want dé ultieme ont-keten-ing vergt moed, lef en discipline. Het laatste restje om je écht vrij te voelen kost bloed, zweet en tranen. Want hoe meer je ont-keten bent hoe meer last je hebt van het "laatste restje" gevangen zijn. En hoe meer je proeft aan "vrijheid", hoe meer het smaakt naar meer, jouw ultieme vrijheid.


Stap naar ont-keten-ing

Niets is mij zo vreemd als gewoontes en patronen én vastgetekend zitten in en aan mijn eigen "gouden kooi".
Als dochter uit een gebroken gezin, wonende bij mijn vader (en broer) waar mijn vader altijd weg was voor zijn werk, zocht ik van jongs af aan naar erkenning van mijn vader. Ik wilde zijn aandacht én "goedkeuring" en deed er alles aan om dat te realiseren. Mijn gedrevenheid hiervoor was ongekend en grenzeloos. Mijn eerste stap naar de "gouden kooi".
Het middel was sport, want dan zag hij mij en stimuleerde mij om daarmee het allerbeste uit mezelf te halen. Ik moest en zou 1e divisie handbal spelen, dat lukte op wilskracht, karakter en discipline.
Later trouwde ik en koos er zelf voor om de droom van de ander te leven en dus een rol in een film te spelen die mij (achteraf gezien) niet paste. Ook dit deed ik op wilskracht, karakter en discipline. Mijn tweede en grootste stap naar mijn gouden kooi, want nu zat ik er goed en comfortabel in. Vast en veilig! Althans dat dacht ik.


Vallen en opstaan

Het huwelijk liep op de klippen, waar ik mezelf voor 95% de schuld van gaf. En enkele jaren later ging het bedrijf ook snel bergafwaarts. Mijn discipline, karakter en wilskracht werden nog meer op de proef gesteld en er werd een tandje bijgezet. Redden wat er te redden viel, ten koste van mezelf. Ik kon niet meer. Ik realiseerde mij dat ik, met neiging naar perfectie, compleet vastgeketend zat in de kooi. Ik had geen regie meer over mijn leven en werd dus geleefd. Meer, meer, meer, beter, best, allerbest en er kwam geen einde aan. Mijn lichaam begon allerlei klachten te vertonen en mijn geest liep daarachteraan. Het lontje werd letterlijk en figuurlijk steeds korter. Waar was die ctrl-alt-delete knop? Een burn-out volgde, hetgeen ik niet wilde toegeven want "dat was niet aan mij besteed", dat "overkwam" mij niet, dacht ik.

Mijn nevenwerk, dat ik al jaren deed bij de KNVB en diverse voetbalverenigingen als talentcoach/trainer, hield mij op de been. Totdat ik ook daar ontdekte dat er gewerkt "moest" worden volgens vaste protocollen en maar weinig ruimte was voor mijn eigen inbreng en dus mezelf te laten zien. Mijn kracht was mental-coaching en spelers naar een hoger bewustzijnslevel helpen te ontwikkelen. De nadruk van de organisaties lag helaas alleen maar op voetbalkwaliteiten op het veld. Het was mijn bewustzijn die erkende dat ik wederom in een "kooi" gevangen zat. Had ik mezelf niet bevrijd van die kooi? Blijkbaar niet.

 

Ik stopte als talentcoach en ging mezelf nog meer toeleggen om mezelf nóg beter te leren kennen, want ook deze bevrijding smaakte naar meer. Ik had hulp ingeroepen voor mijn lichamelijke klachten bij een shiatsu therapeute, die ook meteen mijn "leermeester" was. Zij leerde mij dat veel van mijn lichamelijke klachten voortkwamen uit de manier waarop ik dacht en met mezelf omging. Het één was onmogelijk los te koppelen van het ander.  Ik leerde weer voelen, voelen wat mijn hoofd deed met mijn lichaam en hoe dat hoofd mij toch weer vastketende aan die kooi. Want gewoontes en patronen doorbreek je niet zomaar, dat lukte me gewoon niet alleen. Daar had ik inzichten voor nodig en moest ik leren welke taal mijn lichaam sprak en hier dan ook naar te luisteren. Wauw, elke stap verder smaakte naar meer!

Ik ging de opleiding "master in coaching" aan het Johan Cruyff Instituut volgen, Want ik was ervan overtuigd dat ik heel wat kon leren van mijn idool op de Cruyff-iaanse manier. Het werd een ongekende reis met hobbels, die mij innerlijk rijker maakte. Een letterlijke ont-wikkeling. Ik sloot de opleiding af met een voordracht van ont-wikkeling op het nummer van een andere idool van mij  met "don't stop me now van Queen". Zo stapte ik definitief uit mijn eigen kooi, dacht ik. 

 

Natuurlijk kwam ik mezelf tegen, ik had me dan wel bevrijd en losgemaakt van mijn ketens en kooi maar er speelde toch telkens nog wat dingetjes op. Zo ontdekte ik dat sport mijn ultieme droom niet was, maar wat dan wel?! Anderen helpen ont-wikkelen en coachen is een kracht van mij, dat had ik al eerder ontdekt maar hoe moest ik dat verder vorm geven nu "sport" niet meer de drijfveer was? Ik merkte dat ik het liefst buiten ben, in de natuur, een hekel had aan "kantoorwerk" en dat dit als kind al zo was. Dat was ik even vergeten. Zo ontdekte ik ook dat de natuur een spiegel is van mezelf en dat elke persoon op mijn pad dat óók was. Ik volgde de zoveelste opleiding in de richting van het coach-vak, dat me mateloos interesseerde, nl. natuur coaching. Daar vond ik mezelf pas echt! Dit was en is het! Back to nature, terug naar de basis en vanuit hier op-bouwen. Alle antwoorden en dus mijn eigen-wijsheid lagen reeds in mezelf en waren niet in de buitenwereld terug te vinden. De buitenwereld is louter en alleen een spiegel van wat er innerlijk speelt. 

LinkedInprofiel


Hoe meer hobbels je ervaren hebt in het leven - hoe rijker je innerlijk wordt en hoe meer  je in lijn met jezelf komt


Lef

Je hebt al veel geïnvesteerd in jouw ont-keten-ing, en toch ben je nog niet helemaal "bevrijd".

Ben je fanatiek, slim en heb je lef?

Heb je de moed om uit je comfortzone te gaan en jezelf mentaal & fysiek in te spannen?

Maak je gehakt van de spaanders die vallen en ren je er niet voor weg?

Dan ben je klaar voor het ultieme KJ ont-keten traject!

 


Boek nu je