Maanritueel - nieuwe maan

INTENTIE - stap 1

Maanrituelen kun je altijd doen, wanneer je maar wenst. Het gaat om de intentie (ook wel wens genoemd) die je stelt bij jouw ritueel. Er is geen goed of fout, alleen een oprechte intentie. Een intentie die synchroon loopt met je buik - hart - hoofd. Wat je denkt moet je ook kunnen voelen in zowel je buik als je hart, als een vurig verlangen dat je ook nog eens visueel kunt maken voor jezelf. Het al voor je zien, alsof het al gebeurd is. De intentie dient oprecht, echt én positief te zijn. Een ontkennende vorm in de zin van 'niet' kent het universum niet. 

Ook dient de intentie wel concreet te zijn maar niet te specifiek, bijvoorbeeld je hebt je droomhuis in de Julianalaan op nummer 54 zien staat. Dát huis is wat jij jezelf toewenst. Als je je intentie gaat zetten op de Julianalaan nummer 54 dan kun je deze intentie tot in het oneindige kunnen gaan affirmeren, echter er zal niets gebeuren. Is dat huis een vrijstaand huis met een grote tuin op het Zuiden, en is dat een vereiste van jouw droomhuis dan kun je dat als intentie gebruiken. "een vrijstaand huis met een tuin op het Zuiden". Nog een voorbeeld, jouw droompartner is nu niet beschikbaar maar je zou die droompartner heel graag bij je hebben aan jouw zijde en deze droompartner heeft Sabine. Dan zou je je intentie kunnen zetten op Sabine. Ook dan zal er niets gebeuren. Ga je echter benoemen hoe die droompartner eruit zou moeten zien; dingen als loyaal, integer, lief, zorgzaam, avontuurlijk, mooi van binnen en van buiten met een groot hart. Dan is dat jouw intentie/wens en dus niet een bepaalde persoon.

Wat komt er in je op? Voel wat het is en schrijf het op. Zorg dat je altijd een schrijfblok bij de hand hebt om jezelf voor te bereiden voor het maan-ritueel. 

NIEUWE MAAN

De nieuwe maan heeft een zeer krachtige energie, een energie die van niets - in het donker - iets nieuws maakt. Zie het als een zaadje dat onder de aarde zit en de tijd rijp is om het te laten ontkiemen. Het 'herboren' worden na de dood van iets. Nieuwe deuren die open gaan. De beste intenties/wensen in voorspoed, iets dat je heel erg graag wilt en wenst, een enorme droom die wilt gaan waarmaken.


Als we een nieuwe maan ritueel doen, dan bereiden we ons voor op dit ritueel door ons hart te laten spreken met ons hoofd. We maken die delen synchroon aan elkaar. En we schrijven het op en geven het mee met stromend water of verbranden het in het vuur. Daarmee zetten we intentie extra kracht bij en laten we zien dat we het écht willen. 

Dankbaarheid - stap 2

Belangrijk is dat we eerst onze dankbaarheid tonen, naar wat het ook is. Iets van jezelf, iets van de ander, de natuur, je gezin, je familie, je werk.....noem maar op. Het kan van alles zijn. Schrijf ook dit op.

Formuleren van wensen/intenties - stap 3

De volgende stap is dat je gaat kijken hoe je je wensen gaat formuleren en affirmeren. In de eerste alinea heb ik al beschreven hoe is concreet intenties kunt zetten. Lees dat stukje opnieuw als je het niet meer weet. Schrijf in elk geval je wensen/intenties op, vervolgens ga je het visualiseren - zie je het helder voor je? In gedachten zie je precies hoe het eruit ziet, alsof het al gebeurd is en er al is, voel ook wat het met je doet, welke emotie er omhoog komt. Dus schrijf op, zie het voor je alsof het er al is en voel de emotie die hierbij hoort (bijvoorbeeld liefde, geluk etc).
Vervolgens maakt je er een affirmatie van - een verkorte versie van jouw wens in één zin, wederom alsof het er al is. Bijvoorbeeld, je wenst een vrijstaand huis met grote tuin in een dorp dan zou je affirmatie als volgt kunnen zijn; 'wat wonen wij in een prachtig vrijstaand huis met een mooi grote tuin, waar we ons allemaal helemaal thuis voelen'. Met deze affirmatie kan je de manifestatie van deze wens extra kracht bijzetten door deze affirmatie elke dag, gedurende 7 dagen, te herhalen voor jezelf - hardop uit te spreken, ermee mediteren of waar jij je goed bij voelt. 
Bewust bezig zijn met jouw intenties/wensen zijn rustgevend en brengen energie naar het hetgeen jij wilt. Als jouw notities, met alle doorlopen genoemde stappen, klaar zijn dan maak je je klaar voor het vuur ritueel.

Voorbereiding vuur ritueel - stap 4

Zorg dat je buiten een cirkel van stenen legt, opdat het vuur dat je binnen de cirkel gaat aansteken binnen de stenen cirkel blijft. Zorg dat je aanmaakhout klaar hebt liggen en hout dat er later nog bij kunt leggen om het vuur gaande te houden. Een aansteker, (natuurlijke) aanmaakblokjes zijn altijd handig. Ook brandbare andere dingen zoals kruiden, takjes taxus of andere planten, lavendel, eikels etc. Als je het leuk vind kun je ook touw en een schaar klaarleggen en je intenties los opschrijven op een klein papiertje, dat kleine papiertje met je intentie bind je dan vast aan iets brandbaars dat je na de opening van het ritueel in het vuur kunt gooien. Je kunt ook je intentie in brandbare voorwerpen (bijvoorbeeld eikels) blazen, dit doe je 3x met je intentie in gedachten. Nadat je het er 3x hebt ingeblazen laat je het los aan het vuur, opdat het universum de rest kan doen. Ook zorg je voor een drum (trommel), een rammelaar/ratel of iets anders dat geluid maakt.

Maar vooraleer je het vuur gaat aanmaken, is het de bedoeling dat je de heilige ruimte van spirit gaat openen. 

Aanroepen windstreken - stap 5

De heilige energetische ruimte van spirit aanroepen doe je door de 4 windstreken aan te roepen. Je start met jezelf te richten naar het Zuiden en begint de hartslag van moeder aarde na te bootsen met je drum, ratel/rammelaar of iets anders dat geluid maakt. Je roept de spirits aan door geluid te maken met je muziekinstrument, Als je voelt dat het lang genoeg is, dan lees je de tekst hard op (hieronder aangegeven) die voor het Zuiden staat. Als het Zuiden klaar is en je AHO gezegd hebt draai je jezelf naar de volgende windstreek en ook daar begin je eerst te drummen of te rammelen totdat je voelt dat het genoeg is. Je leest ook hier de tekst hardop die voor het Westen staat. Dit blijf je doen todat je alle windstrken gehad hebt. Als je klaar bent met het Oosten ga je over naar de aarde - Pachamama, je hurkt jezelf om dichter bij de aarde te komen en doet ook hier hetzelfde ritueel. Na Pachamama richt je jezelf tot de (sterren) hemel en doet ook hier het ritueel voor de zon en de maan. en je leest de tekst telkens weer hardop. Als je alles hebt aangeroepen, leg je je spulletjes aan de kant en steekt het vuur aan. Als het vuur goed brand, kijk je ernaar, laat je erin mee slepen. Naar brandend vuur kijken in de buitenlucht is zalvend, helend, een apart gevoel. Als voor jou het moment daar is, kun je je intenties tot het vuur richten. Al naar gelang jij je prettig bij voelt. Je gooit of je hele papier in het vuur, of losse intenties, al dan niet vastgebonden aan brandbare dingen. Er is nogmaals geen goed of fout, doe waar jij je prettig bij voelt. 

 

Aanroepen Windstreken - Prayer for creating sacred space

PRAYER FOR CREATING SACRED SPACE Aanroepen Windstreken KJ PC
PDF – 118,2 KB 70 downloads

SOUTH:

To the winds of the South. Great serpent, great healer through out time. Come wrap your coils of light around us. Teach us to shed the past the way you shed your skin. Show us the beauty way of life and how we walk with grace upon Mother Earth.
AHO

WEST:

To the winds of the West. Mother sister Jaguar, come protect our medicine space. You who walk as a luminous warrior with no need for enemies. Teach us the way of peace, to live impaccably.  Show us the way beyond fear, violence and death.
AHO

NORTH:

To the winds of the North. Grandmothers and grandfathers, ancient ones. Come and warm your hands by our fires, whisper to us in the wind. We honor you who have come before us, and you who will come after us, our children's children.
Hummingbird, you show us the sacred way of the soul and how we say YES to life! Come take us on our own epic journey into the unknown and back again.
AHO

EAST:

To the wind of the east. Great Eagle, Condor. Come to us from the place of the rising sun. Keep us under your wing. You who are the visionary come show us how to dream from our heart. Teach us to fly wing to wing with the Great Spirit.
AHO

MOTHER EARTH:

Pachamama, sweat Mother Earth. We salut you and all of our relations with stone people, plant nation, animal kingdom. All of our relations. Thank you for how you hold each one of us into your embrace. Sharing your beaty, abundance, creativity and joy for all of life.
AHO

FATHER SUN:

Father sun, Grandmother moon, to the Star Nation. Great Spirit, you are known by a thousand names and still you are the unnamable one. Thank you for bringing us together in sacred spaces of ceremony, where we sing the song of life and
THANK you for allowing us, one more day on this beautiful earth!
AHO

 

Wanneer je, voor jouw gevoel, je intenties weggegeven/losgelaten hebt aan en in het vuur en je hebt het vuur niet meer verder opgestookt, dan kun je langzamerhand aan de afsluiting beginnen. 
Voor de veiligheid en eventueel brandgevaar, waak en kijk je (liefst in stilte - of je maakt er een feestje van met voor jou bijpassende muziek) zolang naar het vuur totdat het uit is. Als het vuur gedoofd is sluit je het ritueel af met opnieuw het aanroepen van de windstreken. Zo sluit je de heilige energetische ruimte - de bewuste verbinding met Spirit - af en is het ritueel tot een einde gebracht.

Geniet lekker na! AHO

 

Warme groet,

 

Kaatje